Com fer l'oral de les proves de valencià

La part oral de les proves de certificació és un repte per a molts candidats. Sembla una destresa més difícil que les altres, però la realitat és que la majoria d'ells no ha practicat suficientment la parla per a poder fer-ho bé, potser per bloqueigs o per no trobar companys per a practicar.

 

A més a més, en una prova oral de valencià, l'única cosa que es demana és que el candidat parle de manera fluida sobre un tema durant uns minuts; quelcom de natural si ho pensem bé perquè és una cosa que fem cada dia davant d'altres persones. Aleshores, on està el problema? En la falta de preparació, tant teòrica com pràctica.

 

 

D'aquesta manera, la primera cosa que et suggerisc és que et prepares bé, ja que per més que tractes de compensar les teues carències de nivell amb estratègies i trucs, no funcionarà, i l'única cosa que faràs és sentir-te més nerviós. Després, una volta que ja hages assolit un cert nivell, la preparació d'una prova oral no té més secret que ajudar-te d'unes poques idees sobre un paper per a no perdre el fil de la conversa.

Expressió oral


Atenció: És una playlist > 

 1. Introducció
 2. Com fer el monòleg, el diàleg i la mediació
 3. L'escala de l'oral
 4. El monòleg de C1
 5. El monòleg de C2
 6. Com incloure nova gramàtica en el oral

Exemples


 1. Exemple de naturalitat  (diàleg de Mamen i Encarni)
 2. Exemple de preparació de diàleg CIEACOVA (Marina)
 3. Exemple de planificació de monòleg C1 de EOI (Amy)
 4. Exemple d'estructura del monòleg C1. Obsolescència programada (Jose M)
 5. Diàleg Tema 3 (Alba) Tema complicat
 6. Preparació de monòleg C2 CIEACOVA (Marina)
 7. Preparació de text C1 (Rocío)

 

Gràcies a tots els companys i companyes que han col·laborat amb aquesta tasca multimèdia, gravant en vídeo el seu treball. El seu esforç ajudarà sens dubte les altres persones a què tinguen una millor idea de com fer la part oral de les proves de valencià.